Pris: 200kr

Tid: 14:00

- 17:00

Plats: Teatersalongen

Datum och tid

Söndag 21 april Teatersalongen, Folkets Hus Motala.
Entré öppnar kl.14.00 med servering av soppa.
Filmvisning startar kl.15.00 i Teatersalongen.
Filmen är 1timme och 28 minuter, exklusive paus.
Pris: 200kr per biljett. Biljetten inkluderar filmvisning, garderob och soppa.

Arrangemangsinformation

Populärkonserten ”Från visa och kuplett till operaaria”
från Motala Folkets Hus den 12 september 1993.

Åke Lindberg hade som kulturchef i Folkets Hus under många år ett mycket bra samarbete med musikprofilen Karl-Gösta Lundgren och Motala Musiksällskap. Den filmupptagning från konserten som nu ska visas är ett bevis på detta. Folkets Hus medverkade bland annat till att dokumentera Karl-Göstas musikgärning i inspelningen av en dubbel LP, som ekonomiskt lade grunden till den musikstipendiefond som bildades med namnet Karl-Gösta Lundgrens Musikstipendiefond.
Denna dubbla Lp:n finns i ett mindre antal att tillgå för intresserade efter filmvisningen. Kontakta Åke Lindberg som kommer finnas på plats under arrangemanget.

I denna konsert delades det första stipendiet ut till musikprofilen från Hov, nämligen kantor Rolf Erixson.

Denna konsert innehåller många kända musikprofiler som operasångaren Bengt Rundgren, sångaren Evert Franzén, programledaren och dragspelaren Ricke Löw, sångerskorna Ulla-Maj Strand, Eva Karlsson, Ingela Wenzell samt sångaren och underhållaren Bengt Höög och slutligen musikdirektör Åke Olsson och den kände författaren Birger Franzén från Alvesta. Åke Lindberg själv var programvärd under konserten.

Vi har även bjudit in några som var med i denna konsert, nämligen Karl-Göstas son Johan Lundgren, sångerskan Ulla-Maj Strand, violinisten Lars Carlsson m.fl. som vi hoppas ska kunna vara med under denna eftermiddag. Det kan även bli ytterligare.

Biljettinformation

Biljetter köper ni via Tickster.com alternativt i receptionen Folkets Hus Motala.
Kvarvarande biljetter säljs även direkt på plats vid arrangemangsstart.
Biljettpris: 200kr

Denna dubbel LP la grunden till Musikstipendiet, nämligen Motala Ton I-II.
”En sång- och musikbukett” av Karl-Gösta Lundgren med 150-talet: vänner
Denna dubbla LP:n finns i ett mindre antal att tillgå för intresserade efter filmvisningen. Kontakta Åke Lindberg som kommer finnas på plats under arrangemanget.

Andra event du kanske gillar

mars 1, 2024

Fackpub, LO-facken

Välkomna in på fackpub på Restaurang Sjöbris denna fredag kväll. Kjell Augustsson står för kvällens quiz!

mars 1, 2024

Humorföreställning

Med över 50 miljoner lyssningar på Spotify är Lars Lindquist mest känd som låtskrivare och sångare i bandet Billie the Vision & the Dancers och i soloprojektet Bräkne-Hoby. Med åren har han mer och mer experimenterat med sitt mellansnack. Fyra bröllop och en stroke är sprunget ur detta och är hans första föreställning utan musik

mars 2, 2024

Dragspelsstämma, Jularboklubben

Äntligen är det dags för Jularboklubbens årliga dragspelsstämma – Underhållning hela dagen med dragspelsgrupper från olika delar av Sverige.