Pris: 80 kr

Tid: 18:00

- 20:30

Plats: Teatersalongen

Datum och tid

Entré och garderob öppnar kl.17.00.
Filmvisning startar kl.18.00 i Teatersalongen.
Filmen är 2timmar och 15 minuter, exklusive paus.
Pris: 80kr per biljett. Biljetten inkluderar filmvisning, garderob och kaffe med torr kaka.

Vill ni utöka upplevelsen denna afton tycker vi ni ska boka in er hos vår samarbetspartner Stadshotellet i Motala, end. en kort promenad på 100m bort. Följ länken nedan för bokning av rum:

”Välkommen till Stadshotellet i Motala, där elegans möter historia. Upplev en tidlös atmosfär och förstklassig service i vårt vackra och välvårdade historiska hotell. Oavsett om du är här för affärer eller nöje, så ser vi fram emot att göra din vistelse minnesvärd och behaglig. Kom och upptäck allt som Motala har att erbjuda med oss som din värd!” www.motalastatt.se

Arrangemangsinformation

Populärkonserten ”Från visa och kuplett till operaaria”
från Motala Folkets Hus den 12 september 1993.

Åke Lindberg hade som kulturchef i Folkets Hus under många år ett mycket bra samarbete med musikprofilen Karl-Gösta Lundgren och Motala Musiksällskap. Den filmupptagning från konserten som nu ska visas är ett bevis på detta. Folkets Hus medverkade bland annat till att dokumentera Karl-Göstas musikgärning i inspelningen av en dubbel LP, som ekonomiskt lade grunden till den musikstipendiefond som bildades med namnet Karl-Gösta Lundgrens Musikstipendiefond.
Denna dubbla Lp:n finns i ett mindre antal att tillgå för intresserade efter filmvisningen. Kontakta Åke Lindberg som kommer finnas på plats under arrangemanget.

I denna konsert delades det första stipendiet ut till musikprofilen från Hov, nämligen kantor Rolf Erixson.

Denna konsert innehåller många kända musikprofiler som operasångaren Bengt Rundgren, sångaren Evert Franzén, programledaren och dragspelaren Ricke Löw, sångerskorna Ulla-Maj Strand, Eva Karlsson, Ingela Wenzell samt sångaren och underhållaren Bengt Höög och slutligen musikdirektör Åke Olsson och den kände författaren Birger Franzén från Alvesta. Åke Lindberg själv var programvärd under konserten.

Vi har även bjudit in några som var med i denna konsert, nämligen Karl-Göstas son Johan Lundgren, sångerskan Ulla-Maj Strand, violinisten Lars Carlsson m.fl. som vi hoppas ska kunna vara med under denna eftermiddag. Det kan även bli ytterligare.

Biljettinformation

Biljetter köper ni via Tickster.com alternativt i receptionen Folkets Hus Motala.
Kvarvarande biljetter säljs även direkt på plats vid arrangemangsstart.
Biljettpris: 80kr

Denna dubbel LP la grunden till Musikstipendiet, nämligen Motala Ton I-II.
”En sång- och musikbukett” av Karl-Gösta Lundgren med 150-talet: vänner
Denna dubbla LP:n finns i ett mindre antal att tillgå för intresserade efter filmvisningen. Kontakta Åke Lindberg som kommer finnas på plats under arrangemanget.

Andra event du kanske gillar

juni 14, 2024

Mat&Dryck

Varmt välkomna till Folkets hus i Motala & vår Restaurang Sjöbris! Fredagen 14 juni med start från kl.11.30 serveras vår årliga pastabuffé inför uppladdningen av Vätternrundan helgen.

juni 15, 2024

Sång & musik

Nu på lördag den 15 juni så kan vi presentera en trubadurafton med Jonnie Andersson & Mats Lideborg. De kommer att starta redan från lunch under lördagen och spelar fram till sena kvällen – Varmt välkomna!

september 14, 2024

VIN-LUNCH

På vår fortsatta ”kulinariska färd” under hösten beger vi oss denna gång till Ungern med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inklusive lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt. Boka nu innan biljetterna tar slut!