Pris: 150 kr inkl. service avgift.

Tid: 18:00

- 20:30

Plats: Restaurang Sjöbris

Om föreställningen

Fredag 29 mars 2024 kl.18.00, Restaurang Sjöbris.

Upphovspersoner/ Konstnärligt team: Stig Jäderberg

En Storytelling-Livedokumentär-Konsert om svenskt 70-tal. En multimediaföreställning om Musikrörelsen – Den Svenska Proggen.

Ur en politisk frustration och en önskan att göra världen bättre, och ur en musikalisk experimentanda och en vilja att skapa en egen musikkultur, växer i Sverige under 70-talet en rörelse som är unik: Musikrörelsen, även kallad den svenska proggen.

Vi gör en resa som startar med Hansson&Karlsson och kulminerar tio år senare med Tältprojektet. Däremellan får vi möta Pugh, Contact, Träd Gräs och Stenar, Bo Hansson, John Holm, Monica Törnell, Blå Tåget, Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Nynningen, Marie Selander, Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Ola Magnell, Turid och många fler. Vi följer hur nya alternativa oberoende skivbolag som Silence och MNW utmanar etablerade kommersiella bolag som Sonet och Metronome. Vi får också följa hur en växande politisk dogmatism bidrar till att Musikrörelsen så småningom krackelerar. Och så är det ju…allting går i cykler…alla epoker tar slut…något annat tar vid.

Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, filmklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel.

Föreställningen är 120 minuter lång, exklusive paus.

Vänligen kontakta receptionen vid bokning av rullstolsplats. Ring oss på 0141 – 480 50.

Vänligen tänk på att komma i god tid för arrangemanget. Boka gärna in er för middag på Restaurang Sjöbris innan arrangemangets start. Ring oss på 0141 – 480 50

Ej återköp på köpt biljett.

Andra event du kanske gillar

mars 1, 2024

Fackpub, LO-facken

Välkomna in på fackpub på Restaurang Sjöbris denna fredag kväll. Kjell Augustsson står för kvällens quiz!

mars 1, 2024

Humorföreställning

Med över 50 miljoner lyssningar på Spotify är Lars Lindquist mest känd som låtskrivare och sångare i bandet Billie the Vision & the Dancers och i soloprojektet Bräkne-Hoby. Med åren har han mer och mer experimenterat med sitt mellansnack. Fyra bröllop och en stroke är sprunget ur detta och är hans första föreställning utan musik

mars 2, 2024

Dragspelsstämma, Jularboklubben

Äntligen är det dags för Jularboklubbens årliga dragspelsstämma – Underhållning hela dagen med dragspelsgrupper från olika delar av Sverige.