Pris: från 95 kr

Tid: 19:00

Plats: Teatersalongen

Motala Teaterförening i samarbete med Bostadsstiftelsen Platen. Arrangemanget är en del av konsertserien på uppdrag av Motala kommun.
Tisdag 28 Mars kl. 19.00 i Teatersalongen Folkets Hus, Motala

En Intim Konsert med Pernilla som tillsammans med Gitarristen Fredrik Rönnqvist bjuder på underbara låtar.

Det började för över ett år sen med att min son kom ut och sjöng ”Never gonna give you up” av Rick Astley, låten fanns i ett spel han spelade. Jag blev så förvånad och också förtjust över att tänka tillbaka på 80-talet och skoldiskot. Att låtar kommer och går. Ville kolla om det gick att skriva och producera en sån låt, med syntar i fokus och den där vibben från skoldiskot -87, samtidigt som det lät som jag.
Fastnade i text och hade med mig sonen i studion en dag. Klagade högljutt över att orden inte funkade och då sa han: Det är väl inget svårt att hitta på vinter-ord!!! ”En isig vinter i stan, gatlampan lyser” till exempel! Kan vi gå hem nu?

Så skrev han sin första text. Gatlampan är den som står på Greta Garbo Torg, ”som mest syns när det snöar på vintern”.

OM PERNILLA

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, som förutom att hon flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter även driver skivetiketten Sheriff Records. Hon startade 2019 vårdupproret och därefter Pernilla Andersson Dregen stiftelsen som ska ge en röst till de som inte kan prata för sig själva. Pernilla var också med och finansierade samt verkade som mentor vid Mentorsutbildningen på Musikhögskolan i Stockholm, som verkar för en mer jämställd musikbransch.

Pernilla Andersson född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Driver skivbolagsetiketten Sheriff Records som bland annat gett ut Titiyo, Svante Thuresson och Staffan Hellstrand. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin.

2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien. Motiveringen löd: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i coctailglas” så är Pernilla Andersson ”en gullviva i ett whiskyglas”.

Pris: Med Platenkort 95 kr, Ungdom t om 18 år 150 kr, Scenpass 245 kr och Ordinarie 295 kr
Biljetter köpes via Tickster: Pernilla Andersson – Tickster

Andra event du kanske gillar

Sjöbris

Har du bokat biljetter till Motala Lokal Revy så passa även på att boka bord på Restaurang Sjöbris före och/eller efter Revyn.

After Work

After Work på Sjöbris varje Fredag kl. 16.00 Med erbjudanden på mat och dryck.

februari 2, 2023

Motala Filmstudio

En lång och varm sommar har just börjat. Nour ska då göra samhällstjänst på sin skola och med sina bröder turas om att se efter mamman. som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor.