Pris: 295 kr

Tid: 20:00

- 21:00

Plats: Restaurang Sjöbris

Torsdag den 25 April 2024 kl.20:00 på restaurang Sjöbris, Folkets Hus Motala.

Mycket har hänt för Jesper Lindell sedan släppet av ”Twilights” i mars 2022. Albumet togs mycket väl emot i Sverige och internationellt, vilket gjorde att Jesper och hans band kunde turnera albumet i mer än ett år. Och de gjorde verkligen några seriösa turnéer med över 150 spelningar hemma i Skandinavien och i Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna och Storbritannien. Den tunga turnén har gjort det möjligt för Jesper Lindell att växa ytterligare som sångare, scenpersonlighet och bandet har utvecklats till en smidig maskin som levererar på toppnivå kväll efter kväll. Ryktet om Jesper Lindells låtar, röst och ruggigt starka framträdanden ihop med sitt suveräna band har vuxit längs vägen och idag är Jesper Lindell och hans band etablerade som ett av de mest talangfulla i landet, de gjorde under hösten ett hyllat samarbete med Magnus Carlson (Weeping Willows) på dennes album ”Brunnsvik Sounds” med gemensam succéturné som följd.

I vår är sångaren och låtskrivaren Jesper Lindell är redo att släppa sitt tredje fullängdsalbum, ”Before The Sun”. Precis som sin föregångare ”Twilights” (2022) spelades ”Before The Sun” in och mixades i Jespers egen studio Brunnsvik Sounds, belägen precis utanför Ludvika, Dalarna. Albumet är producerat av Björn Pettersson och Jesper Lindell och förutom hans turnerande band får vi gästspel av Brunnsvik Horns och amerikansk folk/country-stjärna i stigande Kassi Valazza.

I musikhistorien finns det några konstiga, nästan mytiska platser. Muscle Shoals är faktiskt en ganska dyster liten stad i Alabama, men för musikfantaster är det ett Mecka, på grund av all fantastisk musik som spelas in där. Woodstock har sin charm med sin artistkoloni och chickbutiker, men det är på grund av all banbrytande musik som skapas där som musikfantaster talar om Woodstock som en helig plats. Bakersfield var och är en jordbruksstad med några oljefynd i Kalifornien. Det händer ingenting där förutom att det var födelseplatsen för en helt ny subgenre av countrymusik på 60-talet. I framtiden kanske vi lägger till Brunnsvik på listan över mytomspunna musikplatser? En plats med grogrund för tidlös musik, med djupa rötter och livskraft. Precis som den musik Jesper Lindell och hans band ger oss på nya albumet ”Before The Sun”. Tidlös, stolt och vacker musik!

”There are parallels to Anderson East, Nathaniel Rateliff, Chris Stapleton and other popular contemporary singers who anchor their sound in a similar soufflé of soulful styles. But it’s Lindell’s songs, confidence and poised phrasing that make him a promising young talent, one whose best work is still ahead of him.” – Holler

”With his latest album, Twilights, Sweden’s Jesper Lindell proves that the Americana genre is clearly agnostic to geography. The moment the organ starts up on the joyous opening track, ”Westcoast Rain,” it’s clear that Lindell is destined for big things. The next track, the heart-wrenching ”One More For The Road,” only cements that sentiment.” – Glide Magazine

Den 1 mars 2024 släppte Jesper Lindell sitt tredje fullängdsalbum, ”Before The Sun”, och den 25 april har vi glädjen att hälsa honom och bandet välkomna till Motala och Restaurang Sjöbris. Följ hans resa på Facebook: Jesper Lindell

I mina öron och ögon är detta den ”hetaste” artisten som dyker upp i Motala denna sommar. Så vad ni än gör missa inte Jesper Lindell med band när vi med stor stolthet hälsar dom välkomna till Motala och Restaurang Sjöbris.
Hemsida

Passa på att boka bord i Restaurang Sjöbris (OBS. tänk på att ni måste köpa entrébiljett för detta event)
Telefon: 0141 – 480 54
E-post: restaurang@motalafolketshus.se

Arrangör: Rootsy Music Klubb Americana Östergötland

Här kommer ett videoklipp när Jesper var med i Nyhetsmorgon 3 mars 2024.

Andra event du kanske gillar

april 25, 2024

Föreläsning

Den här föreläsningen är för alla som har berörts av psykisk ohälsa eller beroende – både personligen, i sin närhet eller professionellt i sitt yrke. Du kommer att kunna relatera till stora delar av hela föreläsningen och av Niclas berättelse samt få med dig verktyg som kan appliceras i din vardag eller yrkesliv.

april 27, 2024

Motala Teaterförening, Musik

Allt det bästa med Fröken Elvis 2024 firar Fröken Elvis 10 år som band! Med humor, lite allvar, stämsång och en jädra massa instrument!

april 27, 2024

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till NYA ZEELAND med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.