Pris: Från 200 kr

Tid: 20:00

Plats: Restaurang Sjöbris

Lördag den 1 april kl. 20.00 (Entren öppnar 19.00)
Restaurang Sjöbris, Folkets Hus, Motala

Jazzkonsert                                 Leif Brixmark & New Holland Band

Relativt få artister inom nutida svenskt musikliv kan sägas ha plöjt en egen konstnärlig fåra utanför konventionerna utan att på samma gång i hög grad förlorat sin möjlighet att tilltala en bred publik. 

En grupp som faktiskt lyckats behålla den breda publikens gillande, inte bara trots, utan på grund av sin särpräglade stil är New Holland Band med Leif Brixmark i spetsen.

New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som någon eller något annat. Det i huvudsak av Leif Brixmark komponerade materialet (ett och annat lånat stycke har även letat sig in i repertoaren) behandlas av de skickliga musikerna till en vital hybrid där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri, och Brixmarks målande lyrik ramas in av detaljerat utsmyckade arrangemang. Viskande lyriska partier exploderar plötsligt i vilda improvisationer där inga regler finns.

Det är dynamiskt, levande, och alltigenom charmerande. Till råga på allt är detta en orkester som engagerar sin publik, som arbetar visuellt likväl som musikaliskt, och den energi som bandet utstrålar från scenen är mycket smittsam.

I bandet spelar: Staffan Johansson gitarr, Kenneth Jonsson klarinett och saxofon, Mats Hammarlöf bas, Tony Lind trummor, Leif Brixmark sång, gitarr, dragspel

Entré 250 kr/ 200 kr medlem
Kontant, Kort och Swish (Mat och Dryck enbart kort)

Motala Jazz & Bluesklubb
(20+) Motala Jazz och Bluesklubb | Facebook

Boka Mat/Bord 0141 – 480 50 alt. konferens@motalafolketshus.se

Andra event du kanske gillar

Sjöbris

Har du bokat biljetter till Motala Lokal Revy så passa även på att boka bord på Restaurang Sjöbris före och/eller efter Revyn.

After Work

After Work på Sjöbris varje Fredag kl. 16.00 Med erbjudanden på mat och dryck.

februari 2, 2023

Motala Filmstudio

En lång och varm sommar har just börjat. Nour ska då göra samhällstjänst på sin skola och med sina bröder turas om att se efter mamman. som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor.