Pris: Från 90 kr

Tid: 18:00

- 20:30

Plats: Teatersalongen

Tisdagen den 24 Oktober kl. 18:00 i Teatersalongen Folkets Hus, Motala

En tidlös saga om mod, hopp och kärlek.

Skorpan och hans storebror Jonatan ger sig ut på ett otroligt äventyr som sträcker sig bortom döden. När bröderna Lejonhjärta lämnar denna värld kommer de till landet Nangijala, där de upplever storslagna äventyr. Tillsammans kämpar bröderna mot den ondskefulle Tengils förtryck och draken Katla, som i Creas tappning får en skepnad ni tidigare aldrig sett.

En berättelse om kampen mellan gott och ont, om rädsla och mod, och framför allt om hopp. I en värld där det är alltför lätt att känna sig som en liten ”lort”, uppmuntrar den här historien dig att våga hoppa, och hoppas. Den påminner dig om att oavsett vem du är, kan du lyckas om du tror på dig själv och på andra.

Astrid Lindgrens legendariska berättelse fyller 50 år i år. För att fira detta kommer Riksteatern Crea i samproduktion med norska Teater Manu att sätta upp en föreställning av denna tidlösa saga. Fylld med teman som är lika relevanta idag som när den först skrevs, lovar denna produktion att förtrolla publik i alla åldrar och inspirera dem att se bortom det vanliga och omfamna det extraordinära.

Uppsättningen regisseras av Mindy Drapsa, känd för sitt arbete både inom teater och film. Mindy tar med sig sin unika vision till scenen och skapar en värld som är både magisk och förankrad i verkligheten. De två nordiska bröderna, svenska Akad Polus och norska Nikolai Wisny Schmidt förkroppsligar berättelsens anda och ger liv åt bröderna, Skorpan och Jonatan. Med åtta medverkande på scen utlovas en ny och spännande upplevelse som publiken länge kommer att minnas.

Denna hyllning till Astrid Lindgren är en samproduktion mellan Riksteatern Crea och Teater Manu.

Spelas på svenskt teckenspråk och med svenskt tal på scen.

Föreställningslängd: 2 tim 30 min inkl. paus


Medverkande

Akad Polus
Nikolai Schmidt Wisny
Tommy Aldergrim
Robert Fransson
Bo Hårdell
Ronny Patrick Jacobsen
Mette Marqvardsen
Amina Ouahid

Konstnärligt team

Efter boken av Astrid Lindgren
Bearbetning: Alexander Mørk-Eidem
Regi: Mindy Drapsa
Scenografi: Christine Lohre
Kostym: Lars Otterstedt
Maskdesign: Linda Gonçalves
Ljusdesign: Charlie Åström

Producent

En samproduktion mellan Riksteatern Crea och Teater Manu

BILJETTER Biljetter säljs via Tickster Ordinarie 175 kr Med Scenpass 125 kr Med Platenkort 150 kr Ungdom till 25 år 90 kr
Scenpassförmån: Rabatt på ord. biljettpris samt fri garderob

Andra event du kanske gillar

After Work, Fredagar

Välkomna in till After Work på Restaurang Sjöbris

oktober 1, 2023

After Work, Fredagar

Till höstens ingång dukar vi upp med gulaschsoppa & tillbehör under fredags AW.

oktober 3, 2023

Dans

Motala Storband bjuder upp till Tisdagsdans på Sjöbris. Öppet från kl. 19.00 – Välkomna att njuta av musiken och ta en svängom på dansgolvet.