Just nu råder ändrade förhållanden p.g.a COVID-19.

november 20, 2021

Konsert, Motala Jazz & Bluesklubb

Blue Mailbox

Pris: fr. 200kr

Tid: 19:30

- 21:00

Plats: Restaurang Skepparpinan

Entré öppnar från kl.19:00. Arrangemanget startar kl. 19:30
Restaurang Skepparpinan, Folkets Hus i Motala
Arrangör: Motala Jazz&Bluesklubb http://www.motalajazzochblues.se/

Biljettentré: Ordinarie 250:-. Medlemmar 200:-

Linköpingsbluesbandet Blue Mailbox tillbaka på Motala Jazz och Bluesklubb. Senast bandet gästade klubben var november 2016. Bandets framträdande uppskattades mycket av våra gäster och vi hoppas på en lika bluesig och stämningsfull kväll nu fem år senare.

Blue Mailbox har funnits sedan mitten av -90-talet då Johan och Per började spela ihop. Därefter har bandet haft skiftande övriga medlemmar, sedan 2010 är det:

Per Hammar sång, munspel,

Johan Walan gitarr, sång,

Niklas Lüning saxofon, keyboard och sång,

Bo Forsman bas, sång

Anders Lundgren trummor

 Blue Mailbox spelar covers och ibland eget material utgående från blues, swing, soul och rock. Mycket stämsång i bandet då 4 av musikerna sjunger. Musiken som Blue Mailbox spelar är dansant och det brukar bli fullt ös. Räkna med en intensiv blueskväll med fullt ös på musikerna i Blue Mailbox och en intensiv blues som ger publiken en oförglömlig upplevelse.

Saxat ur en recension i Corren från en spelning i Linköping:

”Bandet med Niklas Lyning på sax och klaviatur, Johan Walan på gitarr, Bosse Forsman på bas och Anders Lundgren på trummorna – är riktigt proffsigt bra både på att improvisera och att bygga upp låtar. Per Hammars munspel hörde definitivt dit medan hans sång lämnade mig kluven. Hammar ger allt han har river på stämmans rivjärn så ofta han hinner och trycker ut sången från tårna som han ska. Som energisk nästan spattig frontfigur i svar blå skjorta gav han oss mycket att se på och vissa låtar som Help me till exempel var en fullpoängare med sin råtunga bas och munspelet i centrum. Blues och blues det är inte Muddy Waters kärlekskranka lidande vi talar om, utan det närmar sig John Lee Hookers med flera. Piggt kraftfullt och retsamt.”

Andra event du kanske gillar

Afternoon Bubbles, Sjöbris

Exklusivt på Restaurang Sjöbris – Afternoon Bubbles! Varmt välkomna med er bokning, gäller onsdag – lördag.

Räkfrossa, Sjöbris

Exklusivt på Restaurang Sjöbris, varje fredag och lördag från kl.15:00 Förboka senast torsdag samma vecka.

oktober 30, 2021

Konsert, Motala Jazz & Bluesklubb

Till kvällens föreställning har Jazz&tetten engagerat Uffe Holmertz som programvärd, Uffe kommer att presentera lite bakgrundshistorier till den framförda musiken och episoder från tiderna på Nalen när det begav sig. Fyra blåsare, piano, bas, trummor och sång ger ett jazzsound med mycket sväng och glädje