Pris: Från 190 kr

Tid: 19:00

- 21:20

Plats: Teatersalongen

Fredag 31 Mars kl. 19.00 Teatersalongen

Goethes dramer om Faust tillhör den europeiska litteraturens allra största klassiker. I en helt ny turnéföreställning i gränslandet mellan opera och musikal får vi möta Faust och hans älskade Marguerite.

Marguerite bygger på den så kallade Urfaust – Johann Wolfgang Goethes första utkast till sitt livs stora epos, skrivet på 1770-talet. Manuskriptet var länge försvunnet, men efter Goethes död hittades en kopia i hans vän Luise von Göchhausens hus, nedtecknad med hennes handstil.

I Malmö Operas version av Faust ställer vi oss frågan om det kanske var hon och inte han som avslutade en av vår tids största berättelser. Hur hade historien slutat om hon hade fått helt fria händer? Luise själv är med i historien som både medspelare, berättare och regissör.

Tio artister sjunger och spelar fram den täta berättelsen i en kammarföreställning där alla kan göra allt och gränsen mellan sångare och musiker suddas ut. Ett spännande nytt manus och nya sångtexter skrivs till gammal musik i nya arrangemang. Musiken är uteslutande skriven av kvinnliga kompositörer genom fyra århundraden.

I rollistan finns välkända namn som Rickard Söderberg, som också skrivit manus och sångtexter, Sibylle Glosted, Adrian Angelico och Katarina Lundgren Hugg. För regi och koreografi svarar Melker Sörensen.

Medverkande

FAUST Adrian Agelico
MARGUERITE Sibylle Glostedt
BRANDER John Löfgren
MARTHA Sofia Mustaniemi
WAGNER Joa Helgesson
FROSH Rebecka Elsgaard
Rickard Söderberg
Martin Vanberg
Katarina Lundgren Hugg
Kristian Grundberg

Konstnärligt team

Manus & sångtexter: Rickard Söderberg
Regi & koreografi: Melker Sörensen
Scenografi & kostym: Nina Fransson
Ljus: Johanna Svensson

Biljettpris: Ordinarie 380 kr, Scenpass 330 kr, Platenkort 355 kr, Ungdom till 25 år 190 kr
Biljetter köps via Tickster, länk finns här på sidan. Biljetter kan även köpas via vår biljettkassa som är öppen utvalda lördagar samt 1 timma innan föreställningen. www.motalateaterforening.com

Motala Teaterförening en del av Riksteatern

Andra event du kanske gillar

Sjöbris

Har du bokat biljetter till Motala Lokal Revy så passa även på att boka bord på Restaurang Sjöbris före och/eller efter Revyn.

After Work

After Work på Sjöbris varje Fredag kl. 16.00 Med erbjudanden på mat och dryck.

februari 2, 2023

Motala Filmstudio

En lång och varm sommar har just börjat. Nour ska då göra samhällstjänst på sin skola och med sina bröder turas om att se efter mamman. som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor.