Våra kommande evenemang

Här hittar du information för kommande events på Folkets Hus Motala. 

mars 1, 2024

Fackpub, LO-facken

Välkomna in på fackpub på Restaurang Sjöbris denna fredag kväll. Kjell Augustsson står för kvällens quiz!

mars 1, 2024

Humorföreställning

Med över 50 miljoner lyssningar på Spotify är Lars Lindquist mest känd som låtskrivare och sångare i bandet Billie the Vision & the Dancers och i soloprojektet Bräkne-Hoby. Med åren har han mer och mer experimenterat med sitt mellansnack. Fyra bröllop och en stroke är sprunget ur detta och är hans första föreställning utan musik

mars 2, 2024

Dragspelsstämma, Jularboklubben

Äntligen är det dags för Jularboklubbens årliga dragspelsstämma – Underhållning hela dagen med dragspelsgrupper från olika delar av Sverige.

mars 5, 2024

Dans, Motala Big Band, Sång & musik

Varmt välkomna in till Restaurang Sjöbris under tisdagar i mars! Här kan ni dansa till tonerna av Motala storband med start kl.19.30 på Restaurang Sjöbris.

mars 9, 2024

Folkets Hus i Motala, Loppis

Varmt Välkomna på Folkets Hus loppis. Vi placerar ut bord i hela foajén för våra utställare & fri entré för våra besökare. Passa på att rensa ur hemmet i vår och boka in ett bord du också! Bokningen: 0141 – 480 50

mars 10, 2024

Digital Livesändning, Opera

Norska operastjärnan Lise Davidsen gör sin rolldebut som Leonora i Verdis gripande tragedi Ödets makt. Visas för första gången live på bio från Met i New York i mars.

mars 12, 2024

Dans, Motala Big Band, Sång & musik

Varmt välkomna in till Restaurang Sjöbris under tisdagar i mars! Här kan ni dansa till tonerna av Motala storband med start kl.19.30 på Restaurang Sjöbris.

mars 16, 2024

Scenshow

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistoriens mest ikoniska rockband. I en helt ny konserthusproduktion får alla nya fans uppleva hela historien om Noice samt alla hitsen i show där svetten garanterat kommer rinna på både publik och band.

mars 19, 2024

Dans, Motala Big Band, Sång & musik

Varmt välkomna in till Restaurang Sjöbris under tisdagar i mars! Här kan ni dansa till tonerna av Motala storband med start kl.19.30 på Restaurang Sjöbris.

mars 22, 2024

IRLÄNDSKAFTON, Sång & musik

Välkomna in på en riktigt härlig irländskafton med liveunderhållning under hela kvällen – Boka bord redan idag, först till kvarn!

mars 23, 2024

Motala Teaterförening, Teater

Psykologisk dramakomedi om maktspel när arbetet flyttar in i hemmets alla vrår. I denna nyskrivna pjäs möter vi den äldre lärarinnan Astrid som lever med sin f.d. elev Klara. Ikväll har rektorn på skolan, Wolfram bjudit in sig själv för att prata om ett besvärande och känsligt ärende.

mars 23, 2024

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till PORTUGAL med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.

mars 24, 2024

Digital Livesändning, Opera

Gounods opera Romeo och Julia i nyuppsättning av Bartlett Sher livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer i Sverige under mars 2024. Missa inte Nadine Sierra och Benjamin Bernheim i titelrollerna.

mars 26, 2024

Dans, Motala Big Band, Sång & musik

Varmt välkomna in till Restaurang Sjöbris under tisdagar i mars! Här kan ni dansa till tonerna av Motala storband med start kl.19.30 på Restaurang Sjöbris.

mars 29, 2024

Konsert, Multimediaföreställning, Sång & musik, Storytelling

En multimediaföreställning om Musikrörelsen – Den Svenska Proggen. Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, filmklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel.

april 4, 2024

Konsert, Rock, Sång & musik

Den 4 april intar dom Folkets Hus i Motala, där publiken bjuds på en helkväll av både gammalt och nytt material. Bandet bjuder på en full konsertupplevelse och möjlighet att träffa dem efteråt, ta foton och få autografer. Det här evenemanget är öppet för alla åldrar.

april 5, 2024

Östgötateatern

Ska vi skiljas? Ragnar frågar med darr på rösten och Rut jublar över all denna lycka. Äntligen ska hon bli fri igen och slippa vara hopsydd och reducerad till en hälft, om än äkta. Här haglar sarkasmerna lika tätt som livsinsikterna, nålstick och existentiella glidningar. Kristina Lugn rör sig fritt mellan vardagsrealism och metafysik.

april 6, 2024

Humorföreställning, Stand up

Bög In Box är en berusande humorföreställning om den desperata kärleksjakten. Komikern Magnus Carlsson skärskådar dejting i gayvärlden förr och nu på ett sött, syrligt och uppfriskande sätt. OBS. föreställningen kan skada din hälsa.

april 7, 2024

Barnteater, Comedy Art Theatre

Vi får följa en dag i Alfons liv, och vi får uppleva allt ifrån ”Ska bara…” och trasslig tejp, till pappa Åbergs ”Var sak på sin plats!” och långkalsonger i frysen. När man sen ska sova är det heller inte så lätt, för det är både smulor i sängen – och lejon i garderoben.

april 12, 2024

SHOW

Creedence Tribute är nu aktuella med en helt ny magnifik show och Sverigeturné i vår som fått namnet “The Best Of Creedence & John Fogerty Tour”. Creedence Tribute anses som ett av Europas bästa hyllningsband till CCR & John Fogerty.

april 13, 2024

Digital sändning, bio, Humorföreställning, Sång & musik

Efter att ha spelats för utsålda hus på landets scener i flera år är det med stor glädje ”Om att våga flyga” nu visas på bio. Vid biovisningen ges ni chansen att uppleva denna underhållande och kritikerhyllade publikfavorit på stora duken.

april 14, 2024

Motala Teaterförening, Scenkonst

Det blir ett fängslande möte mellan Sofias samiska och Salamancas romska rötter. Deras personliga erfarenheter och de fördomar de båda möter i vardagen flätas samman med reflektioner över hur vi människor bor och lever.

april 21, 2024

Filmvisning, Populärkonsert

Filmupptagning från populärkonserten ”Från visa och kuplett till operaaria” från Motala Folkets hus den 12 september 1993. Denna konsert innehåller många kända musikprofiler där vi även har bjudit in några som var med i denna konsert.

april 25, 2024

Föreläsning

Den här föreläsningen är för alla som har berörts av psykisk ohälsa eller beroende – både personligen, i sin närhet eller professionellt i sitt yrke. Du kommer att kunna relatera till stora delar av hela föreläsningen och av Niclas berättelse samt få med dig verktyg som kan appliceras i din vardag eller yrkesliv.

april 27, 2024

Motala Teaterförening, Musik

Allt det bästa med Fröken Elvis 2024 firar Fröken Elvis 10 år som band! Med humor, lite allvar, stämsång och en jädra massa instrument!

april 27, 2024

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till NYA ZEELAND med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.

april 30, 2024

Valborgsmässoafton

Varmt välkomna in för att fira valborgsmässoafton med oss – liveunderhållning, god mat & dryckeserbjudanden kommer att finnas tillgängligt hela kvällen.

maj 3, 2024

Fackpub, LO-facken

Välkomna in på fackpub på Restaurang Sjöbris denna fredag kväll. Kjell Augustsson står för kvällens quiz!

maj 4, 2024

Sång & musik

Nu äntligen är de åter tillbaka på Restaurang Sjöbris för att förgylla vår kväll med deras egen komponerade rock- och poplåtar. Då Midfly lockar stor publik så se till att boka ert bord i god tid!

maj 12, 2024

Digital Livesändning, Opera

Puccinis klassiska opera Madama Butterfly med sopranen Asmik Grigorian i huvudrollen livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer under maj 2024

maj 15, 2024

Föreläsning

På denna föreläsning får du konkreta tips och strategier kring hur du kan hantera och lösa situationer med många bollar i luften, livspussel, höga krav och störande avbrott i arbetet. Detta är verktyg som du kan ha stor nytta av, både i ditt arbete och privatliv. Föreläsningen passar både dig som individ men även er som arbetsgrupp.

maj 24, 2024

Stand up

Missa inte chansen att se två komiker i sin livs form med dubbelföreställningen Bränner Ner Huset. Sveriges teaterscener laddar med extra brandsläckare. Nisse och Magnus är garanterat redo. Är DU redo?

juni 1, 2024

LO:s Familjedag i Motala

Varmt välkomna ner till uteområdet, gräsmattan utanför Restaurang Sjöbris lördag 1juni 2024. Här hoppas vi att kunna ha familjekul för både stora och små i den (förhoppningsvis) underbara solvärmen. Mat & Dryck och en massa roliga lekaktiviteter kommer att arrangeras.

september 14, 2024

VIN-LUNCH

På vår fortsatta ”kulinariska färd” under hösten beger vi oss denna gång till Ungern med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inklusive lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt. Boka nu innan biljetterna tar slut!

september 28, 2024

Vin, Öl & Mat-mässa

Förra årets braksuccé är tillbaka! Det här är mässan för dig som är intresserad av mat och dryck – oavsett om du är kännare eller nybörjare. Flera av Sveriges största och bästa importörer av vin finns på plats tillsammans med spännande spritsorter & ölbryggerier.

oktober 18, 2024

Sång & musik, Scenshow

”The Best” är Nanne Grönvalls hyllningskonsert till en av de absolut största kvinnliga artisterna någonsin, Tina Turner.

oktober 19, 2024

VIN-LUNCH

Oktobers ” kulinariska resa” tar oss till Armenien och Georgien med vin och mat på Restaurang Sjöbris. 2-rätters meny inklusive lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt. Boka nu innan biljetterna tar slut!

oktober 26, 2024

Konsert, Sång & musik

60-talet lever. En av de artister som håller decenniets musik igång är Hans Edler. Med gedigna erfarenheter från 60-talets pop-epok med flera egna band, bland dem Tio-i-Topp meriterade We 4. Boka in er nu för att höra de största 60 tals låtarna med Hans och hans 7 manna band.

november 16, 2024

VIN-LUNCH

Höstens avslut på vår ”vinlunch resa” tar oss till Grekland med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inklusive lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt. Boka nu innan biljetterna tar slut!