Våra kommande evenemang

Här hittar du information för kommande events på Folkets Hus Motala. 

mars 28, 2023

Big Band, Dans

En favorit i repris! Alla tisdagar i mars är ni välkomna att dansa till storband på Restaurang Sjöbris. På med dansskorna eller bara sitt still och njut av dansmusik med Motala Big Band.

mars 28, 2023

Konsert

En Intim Konsert med Pernilla som tillsammans med Gitarristen Fredrik Rönnqvist bjuder på underbara låtar.

mars 29, 2023

Scenshow

”Anders ”Ankan” Johansson är en av Sveriges mest omtycka komiker och under hösten är han ute på Sverigeturné med sin första soloshow. Alla känner Ankan” är en humorshow om att leva och att ta sig igenom livet, vilket Anders ”Ankan” Johansson lyfter genom att ta upp både svåra och lättsamma ämnen.

mars 30, 2023

Motala Filmstudio

Teaterregisören och skådespelaren Yusuke har ett passionerat förhållande med sin fru sedan 20 år, manusförfattaren Oto. De bollar ideer när de har sex och under bilresor i den röda SAAB 900 Turbo som genom filmen har blivit ikonisk.

mars 31, 2023

Motala Teaterförening, Opera

En Opera i två akter – Gästspel från Malmö Opera I Malmö Operas version av Faust ställer vi oss frågan om det kanske var hon och inte han som avslutade en av vår tids största berättelser. . Hur hade historien slutat om hon hade fått helt fria händer? Luise själv är med i historien som både medspelare, berättare och regissör.

mars 31, 2023

After Work

AW på Sjöbris – Musselbuffé – ÄT SÅ MYCKET DU ORKAR 2 sorters musslor & bröd. A´la Carte Meny finns för de som inte vill äta musslor. Kvällens Drinkspecial erbjuds också. Boka bord

april 1, 2023

Motala Teaterförening, Scenkonst

Ett dansperformance som slagit knockout på scener runt om i landet!I SLICK äntrar Sofia Södergård scenen transformerad till dragkingen Qarl Qunt. Vi får följa med på hans fjärde världsturné både på och bakom scenen. Qarl har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker

april 1, 2023

Motala Jazz & Bluesklubb

New Holland Band är en musikalisk häxkittel som sjuder av inslag ur så många stilar att den färdiga anrättningen inte låter som någon eller något annat. Det i huvudsak av Leif Brixmark komponerade materialet (ett och annat lånat stycke har även letat sig in i repertoaren) behandlas av de skickliga musikerna till en vital hybrid där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri, och Brixmarks målande lyrik ramas in av detaljerat utsmyckade arrangemang. Boka Mat/Bord Folkets Hus, Sjöbris

april 6, 2023

Motala Filmstudio

Den blinda mannen som inte ville se Titanic är en aldrig tidigare skådad kärlekshistoria där Petri Poikolainen gör sitt livs roll, som mannen som är fången i sitt eget hem. Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on ennennäkemätön rakkaustarina, jossa Petri Poikolainen tekee elämänsä roolin kotinsa vankina olevana miehenä.

april 6, 2023

After Work

AW på Sjöbris – Musselbuffé – ÄT SÅ MYCKET DU ORKAR 2 sorters musslor & bröd A´la Carte Meny finns för de som inte vill äta musslor. Kvällens Drinkspecial erbjuds också. Boka bord

april 7, 2023

Påskbuffé

PÅSKBUFFÈ serveras på Sjöbris. Mycket gott finns på buffébordet (se bild)- även Vegetariska alternativ finns. Boka biljetter på: Tickster.se (Uppdelat på Två sittningar: 11.30 – 13.30 eller 13.00 – 15.00)

april 8, 2023

Påskbuffé

PÅSKBUFFÈ serveras på Sjöbris. Mycket gott finns på buffébordet (se bild)- även Vegetariska alternativ finns. Biljetter: Tickster.se (Uppdelat på Två sittningar: 11.30 – 13.30 eller 13.00 – 15.00)

april 15, 2023

Sång & musik, Scenshow

Succén Piano Kings Of Rock And Roll är tillbaka i Motala med en ny show! Pianovirtuosen Jerry ”Lee” Carlson – mest erkänd för sina makalösa tolkningar av Jerry Lee Lewis i bl.a. The Legends presenterar en ny show; En hyllning till piano-rock’n´roll- pionjärerna Little Richard, Fats Domino och förstås – Jerry Lee Lewis.

april 19, 2023

Scenshow

SLUTSÅLT! Tillhör du de lyckliga som redan köpt en biljett så passa på att BOKA BORD / MAT innan förseställningen. ************************ SKRATTFESTEN TILL MOTALA! Komikern Jan Bylund och Psykologen Mattias Lundberg kommer till MOTALA FOLKETS HUS den 19 APRIL och gör upp med sin egen (och din) barndom i en hysterisk skrattfest.

april 22, 2023

Motala Jazz & Bluesklubb

Det råder ingen tvekan om att bandet behärskar hantverket till fullo. Eric`sbluesband har 20 år på nacken. Ljudbilden landar i den klassiska rock-och bluestraditionen. Samtliga låtar är en sorts travestier på sådant som vi hört tidigare. Det gör saken inte sämre. Här finns gott om sköna dansanta och svängande rytmer, vassa gitarrsolon och lättnynande refränger.  Boka Mat/Bord Folkets Hus

april 22, 2023

Scenshow

EN FÖRTROLLAD SKATTJAKT – Helt NY show i år! Årets roligaste dag! En magisk aktivitet för HELA familjen med skattjakt på stan, Tobbes nya show på teatern och sist trolleriskola!

april 25, 2023

Big Band, Dans

En favorit i repris! Denna tisdag-dans är en del i Dansens Vecka och ni är välkomna att dansa till Motala storband på Restaurang Sjöbris. På med dansskorna eller bara sitt still och njut av dansmusik med Motala Big Band. kl. 19.30 – 21.30

april 27, 2023

Konsert

Upplev Jon Henrik Fjällgrens extremt hyllade konsertturné i MOTALA! Jon Henrik med sitt band bjuder in till en sprakande och trollbindande konsert med starkt budskap på Jon Henriks unika sätt. Det blir en musikalisk resa som är en hyllning till jorden och naturen vi lever i. Den traditionella jojken blandas med musik ifrån några av Jon Henriks favoritartister såsom Elvis Presley, Johnny Cash, Eva Cassidy med flera.

april 29, 2023

Vinprovning

Vinprovning – Allegrini. Kvällen startar med Förmingel kl 18.00 – Vinprovningen kl. 19.00 Föredras av: Francesca Begotti, Expert Manager Allegrini Estates Efter föredraget serveras en pastarätt, vin, dessert och kaffe.

maj 20, 2023

Barnteater

Föreställningen är en resa in i det trygga barnets fantastiska värld. Där rutinen blir äventyr och vardagen en lek. En föreställning om kärleken och samspelet mellan barn och förälder.

maj 20, 2023

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till Spanien med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.

maj 28, 2023

Barnteater

Bamse och Sjörövarskatten är en spännande och fartfylld föreställning för hela familjen. Bamse och Lille Skutt beger sig till Söderhavet, efter att ha hittat en bortglömd gammal skattkarta på Farmors vind. Liten såväl som stor är välkommen. Föreställningarna passar för hela familjen, men uppskattas extra mycket av barn mellan 2-7 år.

september 2, 2023

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till Balkanhalvön med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.

oktober 7, 2023

Vin, Öl & Mat-mässa

Motalas Sjöstads stora kulinariska mässa – Vin, Öl & Mat-Mässa! Kl 12-16 eller Kll. 17-21

oktober 14, 2023

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till USA med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.

oktober 19, 2023

Komedi, Scenshow

Konsten att vara ego. I dagens Sverige fokuseras det mesta på det egna jaget. Det viktiga är att jag har det bra och får utvecklas som jag vill. Skall man verkligen lyssna på samvetet eller bara köra på?

november 4, 2023

Konsert

Hits & Historier 67-69 är en fatfylld och färgsprakande konsertföreställning med hits av bland andra The Beatles, The Doors, Aretha Franklin, Rolling Stones, Tina Turner och Elvis Presley. Med härliga historier om låtarna och artisterna ger föreställningens ciceron Daniel Brunskog, uppbackad av ett stort liveband och fem sångare, liv åt musiken som satte färg på 60-talet.

november 18, 2023

VIN-LUNCH

Vinlunch kl. 12.00 – Följ med på en ”kulinarisk resa” till Tyskland med vin och mat på Restaurang Sjöbris i Motala. 2-rätters meny inkl lite bubbelmingel samt vin till både förrätt och huvudrätt.

november 23, 2023

Stand up

Stand Up – Fredrik Andersson är en prisad ståuppkomiker som medverkat i TV-program som Släng dig i Brunnen, Robins och Roast på Berns. Med sin mörka humor och briljanta hantverk är Fredrik i dag en av Sveriges roligaste komiker.

mars 16, 2024

Scenshow

När fem tonårskillar från Gustavsberg träffades för att repa i föräldrarnas garage blev det början på en av svensk musikhistoriens mest ikoniska rockband. I en helt ny konserthusproduktion får alla nya fans uppleva hela historien om Noice samt alla hitsen i show där svetten garanterat kommer rinna på både publik och band.